Drie tips voor je backoffice…

…en hoe je toekomt aan meer ondernemen. Ondernemen is organiseren; daarom ben je ooit met een eigen bedrijf begonnen. Maar wat kost alles daaromheen veel tijd! Denk aan de administratie, boekhouding, distributie en service. Veel liever houd jij je bezig met waar je hart ligt: je corebusiness met jouw producten of diensten. Van die kant bekeken is de backoffice de ruggengraat van je onderneming. Deze houdt je bedrijf overeind en draaiend. In dit blog geef ik je een paar tips voor je backoffice.

Tip 1: Rompslomp in de prullenbak

Schoon je werkprocessen op in de volle breedte van je bedrijf. Of het nu gaat om de financiële administratie of de klantadministratie. Verzamel en bewaar alleen nog de data die ertoe doen in je business. De rest is rompslomp en slurpt alleen maar tijd op van jou en je medewerkers.

Tip 2: Streep terugkerende taken van je to-do-list

Orders verwerken en verzenden, bonnen en facturen inboeken en afhandelen en klantgegevens aanvullen en updaten. Het zijn van die dagelijkse dingen die belangrijk zijn én veel tijd kosten. En dus valt daar veel tijdswinst te behalen. Richt zo veel mogelijk processen automatisch in en ga je to-do-list eens na. Welke terugkerende taken kun je bij iemand anders onderbrengen? Vind je delegeren lastig? Vraag je af waarom en verschuif je verantwoordelijkheden stap voor stap. Aanvankelijk kost het je wat meer tijd om iemand bekend te maken met het hoe, wat, waar en waarom. Maar eenmaal op gang vindt alles zijn weg en ontstaat er een efficiëntere manier van werken.

Tip 3: I’ve got your backoffice

Een externe partij inschakelen voor je backoffice is de overweging en de investering waard. Zo haal je expertise in huis, verklein je de kans op fouten én zorg je dat het werk sneller wordt gedaan. De tijd die je hiermee wint kun je weer besteden aan je onderneming of je privé. Daarnaast laat je – met een betrouwbare partner als steun en toeverlaat – een heleboel gedoe en stress achter je. En ben je daarom niet je bedrijf begonnen? Om in alle vrijheid en blijheid je zaken op rolletjes te hebben lopen? Meer weten? Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *